The Pavilion Tea House

The Pavilion Tea House  |  Hove, East Sussex

In Progress

Remodel and large extension of a park cafe in Hove.

This major extension and remodel provides a much larger seating area in the cafe as well as a larger kitchen. The terraced seating area has a timber balustrade and columns and features a striking green pre-patinated copper roof with an organic curved shape.

New semi-mature trees and bushes surround the structure, to provide visual screening, embed the cafe into its natural context and replace the greenery that was lost during the expansion.

With the vastly increased capacity, more comfortable facilities and sensitive design, the cafe has the potential to be more popular and profitable.


“Koru Architects have been a ‘breath of fresh air’ in helping me develop my concept and taking this through to design. Mark has been great to deal with, always happy to listen and take on board my views, in a timely fashion. He has shown the patience of a saint, whilst always finding new ideas to cope with my changing views.” – Gino Fox (Client).

Posted in Commercial