Prince Edward Road

Prince Edward Road | Lewes, East Sussex

Completed 2008

Contemporary detached family house within Lewes Conservation area.

This contemporary 4/5 bedroom detached house fits comfortably within the conservation area of Lewes. The house respects the scale, rhythm and materials of its neighbours, making references to surrounding architectural features in a modern way as a sensitive addition to the street-scene.

The rear south-facing elevation has been more highly glazed to take advantage of winter solar gain and sun louvres help to exclude the intense summer sun and avoid overheating. This use of passive solar energy reduces the energy demand, with economic and environmental benefits.

The majority of the materials used in construction are natural materials, such as timber cladding, which are low in embodied energy, non-toxic and recyclable or biodegradable.

Posted in Residential New Build